Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Alweer zware crash op LedebaanWichelen/Lede - Dinsdagavond richtte een autobestuurder een ware ravage aan op de Ledebaan in Wichelen, net voor de grens met Lede. Een wagen reed over een afstand van honderd meter tegen hoge snelheid een gebetonneerd verkeersbord uit, vernielde een verlichtingspaal en ramde achtereenvolgens een viertal duikers alvorens op zijn dak te belanden. Rondvliegende brokstukken beschadigden naastgelegen woningen. De bestuurder, die gekneld zat in zijn voertuig, werd door de brandweer van Wichelen bevrijd. Hij werd onder begeleiding van de MUG naar het ASZ overgebracht.

De brandweer van Wichelen was in een mum van tijd ter plaatse omdat deze net bezig waren met hun wekelijkse oefeningen. Ook de brandweer van Lede en vier interventieploegen van de politiezones Wetteren/Laarne/Wichelen en Erpe-Mere/Lede kwamen ter plaatse. De drukke steenweg werd lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

Ongerustheid
Drie weken geleden knalde op nagenoeg de zelfde plek een bestuurder tegen een duiker. Buurtbewoners vragen zich intussen ongerust af wanneer de betrokken gemeentebesturen en politiediensten gaan ingrijpen. "Hier wordt enorm snel gereden. Deze weg is voor fietsers levensgevaarlijk. Hopelijk doet men er iets aan alvorens er dodelijke slachtoffers vallen bij argeloze fietsers."

;