Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Kathleen Amant tekent nieuwe kleuterreeks Heksje MimiImpe/Aalst - De Aalsterse illustrator Kathleen Amant (39), momenteel woonachtig in Impe, is na de populaire reeks peuterboekjes over de belevenissen van Anna een nieuwe reeks gestart over het Heksje Mimi. "Ik was toe aan iets nieuws", vertelt ze. Ouders met kinderen hebben zeker tekeningen van Kathleen Amant in huis. Als illustrator voor Kind & Gezin sieren haar tekeningen al 8 jaar de verschillende uitgaven die jonge ouders krijgen.

Verder tekent ze ook voor Doremi, Dopido en Dokadi van Averbode en ontwerpt ze ‘doe en sticker'-boekjes bij de Standaard Uitgeverij. In de ‘Anna’-reeks, uitgegeven bij Clavis Peuter, verschenen intussen al 17 boekjes en verschillende vertalingen in het Frans, Koreaans, Deens Spaans, Italiaans en sinds kort worden ze ook in Amerika verkocht. Nu komt daar ook Heksje Mimi bij. "Ik sta er eigenlijk niet meer bij stil dat mijn werk in zoveel huiskamers ligt", vertelt ze bescheiden.

Na haar opleiding als grafisch ontwerper ging ze eerst aan de slag als lay-outer bij enkele kranten. "Ik werkte er heel graag, maar kon mijn creatieve ei niet kwijt." Toen ze mama werd van Din en Arend, nu 10 en 8, stelde ze vast dat heel veel kinderboekjes te moeilijk of te eenvoudig waren. "Anna is geboren om die leegte in te vullen, net toen ik in verwachting was van Noa. Ze zijn dus even oud." Din en Arend waren dus de eerste lezers van haar boekjes en ook vandaag kijkt Arend alle boekjes na op fouten. "Dat de tandarts in het boekje ‘Anna bij de tandarts’ handschoenen draagt, is dankzij Arend. Ook de veer op de hoed van Zwarte Piet staat er dankzij hem."

Toch lijkt het er niet op dat de jongens in mama’s voetsporen zullen treden. "Geen van beide tekent graag en dat vind ik wel jammer. Onze vijfjarige dochter Noa tekent echter heel graag. Soms zitten we naast elkaar te tekenen en dat is echt genieten."

Met ‘Heksje Mimi’ slaat Kathleen een andere weg in. "Anna gaat vooral over eerste hulp bij peuterproblemen. Bij Heksje Mimi gaat het meer over sociale vaardigheden zoals pesten en dingen afnemen, de kleuterproblemen dus. Toch zorg ik er voor dat het er niet vingerdik opligt of belerend wordt. Het moet plezant blijven en ik wil dat de kinderen wegdromen in de verhaaltjes en genieten van de warme sfeer." De eerste boekjes van Heksje Mimi over 'Nieuwe laarzen' en 'De maan' liggen al in de winkel.

Binnenkort volgt ook nog “Heksje Mimi is niet bang” en ook voor Anna blijven nieuwe boekjes verschijnen. Daar volgt binnenkort ‘Anna in het verkeer´ en 'Anna gooit haar tutjes weg', een "eerste vriendenboekje van Anna" en een "heen- en weerboekje voor in de kribbe". Daarna zullen er nog veel andere boekjes over Anna en Mimi volgen, "want ik ben nog lang niet uitverteld”, besluit Amant.

;