Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Het Laatste Nieuws meldt dat de onderzoeksrechter van Dendermonde de 24-jarige zaakvoerder van een lompenbedrijf in Erpe-Mere aangehouden heeft op verdenking van mensenhandel. Vier Roemeense vrouwen werkten voor de man in erbarmelijke omstandigheden, meldt de Dendermondse parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

De lokale politie van Erpe-Mere en de arbeidsinspectie vielen gisteren binnen bij de lompenhandelaar aan de Hoogstraat. Vier Roemeense vrouwen waren onder meer gebruikte kledij in zakken aan het steken in een grote loods.

"Ze waren niet officieel ingeschreven en moesten 10 uur per dag werken", zegt Schotsaert. "Er was geen verwarming voorzien, noch enige sanitaire voorziening. Daarvoor moesten ze ofwel naar een nabijgelegen café, ofwel naar buiten achter het gebouw. Ze mochten ook niet met elkaar praten tijdens het werk. Vermoedelijk werden de vrouwen opgepikt in Brussel om in Erpe-Mere te werken."

Enkele vrouwen zouden nog niet betaald geweest zijn, hoewel ze al enkele maanden aan het werk waren bij de lompenhandelaar. De 24-jarige zaakvoerder, een man van Syrische afkomst die in Aalst woont, werd deze voormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden op verdenking van mensenhandel.

;