Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Vlekkem - We ontvingen een lezersbrief van Leo Scheerlinck over het overlijden van Herman De Somer en de voorziene uitvaart. Hierin verwoord hij dat veel Vlekkemnaren ontgoocheld zijn dat ze hun laatste eer aan ereburgemeester De Somer niet in Vlekkem kunnen betuigen. Ook de wil van het gemeentebestuur om tot een oplossing te komen wordt in vraag gesteld.

"Het niet geheel onverwacht gekomen overlijden van ere-burgemeester en kunstenaar Herman de Somer maakt de Vlekkemnaren bedroefd maar tegelijkertijd ook teleurgesteld, omdat beslist is de uitvaartdienst in de kerk van Mere te laten plaatsvinden en niet in de Sint-Lambertuskerk van Vlekkem, die nochtans enkele jaren geleden meer dan 800 mensen mocht ontvangen bij de uitvaartdienst van een andere parochiaan.
De frustratie bij de inwoners van de kleinste gemeente van Erpe-Mere zit hoog, zeker nu dit overlijden komt net na de inhuldiging van Herman's 'de sopeter' en deze op het kleine kerkpleintje van Vlekkem prijkt. Iedereen is het er over eens dat het gemeentebestuur mits het plaatsen van een gepaste tent, ook in Vlekkem voldoende plaats zou gevonden hebben om deze ere-parochiaan een waardig heengaan te verzekeren.
Het lijkt voor velen onder de dorpsbewoners wel of Herman een stukje van Vlekkem afgenomen wordt, door hem de laatste eer niet in zijn geliefd dorp, waar zoveel uit zijn kunstige geest ontsproten is, te gunnen. Iedere dorpsbewoner vraagt zich af waarom toch deze beslissing genomen werd, en de leden van kerkraad kunnen er niet bij dat zij in deze beslissingen niet betrokken geweest zijn."

;