Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Het is niet zeker of het gemeentebestuur van Erpe-Mere haar verkiezingsbelofte om de gezinsbelasting in 2011 helemaal af te schaffen zal nakomen. Schepen van financiën Hugo De Waele waarschuwt dat de gemeente rekening moet houden met minder inkomsten.

"De problemen bij Dexia zullen ons wellicht 150.000 euro kosten. De opbrengst van de gezinsbelasting bedraagt op jaarbasis 300.000 euro. Samen maakt dat 450.000 euro en wellicht zullen ook andere inkomsten lijden ander de crisis. Om de rekeningen in evenwicht te houden sluit ik niet uit dat ook andere beloftes, zoals de bouw van een polyvalente zaal, zullen moeten sneuvelen", licht de schepen toe. Hij wijst er wel op dat de belastingsdruk in Erpe-Mere momenteel al één van de laagste in Vlaanderen is.

Vorige maand pakte schepen van sociale zaken Marc De Lat tijdens een ontbijtbabbel met onthaalouders nochtans nog uit met de belofte dat de gezinsbelasting verdwijnt tegen 2011. "Collega De Lat heeft daar verteld wat er in onze meerjarenplanning is voorzien, namelijk het afschaffen vanaf 2011.
Ik zeg niet dat we die belofte niet gaan nakomen, maar waarschuw dat de economische situatie nu anders is dan toen wij deze planning opmaakten. Daarmee zullen we rekening moeten houden wanneer we al dan niet beslissen om deze gezinsbelasting te schrappen." Voor 2009 en 2010 blijft de forfaitaire gezinsbelasting van 50 euro in elk geval behouden.

;