Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - De gemeenteraad van Erpe-Mere heeft het voorstel van sp.a-raadslid Anja Vanrobaeys om een subsidie van 200 euro per jaar toe te kennen aan onthaalouders en kinderdagverblijven afgewezen. Sp.a en Vlaams Belang stemden voor, maar meerderheidspartijen CD&V en VLD keurden het punt af.

Toen Vanrobaeys haar voorstel lanceerde tijdens de gemeenteraad van september vroeg schepen van sociale zaken Marc De Lat haar het punt te verdagen tot na de ontbijtvergadering met de onthaalouders. "Op die vergadering waren de onthaalouders heel enhousiast en de schepen beloofde financiële ondersteuning. Dat engagement werd in tussentijd al serieus afgezwakt op het LOK", aldus Vanrobaeys.

De Lat argumenteerde dat het nog niet duidelijk was of er in het budget de nodige ruimte was voor dergelijke premies en wees er op dat 2009 een moeilijk jaar wordt. "Door de financiële crisis bij de banken moeten we onze verwachte inkomsten al met 150.000 euro verlagen", vulde schepen Hugo De Waele aan. Indien er toch ruimte is wil het schepencollege andere voorstellen onderzoeken.

Vlaams Belang vond dat de argumentering geen hout sneed en drong aan op een intentieverklaring. "Ik begrijp dat er voor 2008 geen geld is, maar jullie kunnen wel een princiepsbeslissing nemen voor volgend jaar", stelde Gerda Van Steenberge." Desondanks werd het punt integraal afgekeurd. De oppositie reageerde teleurgesteld en verweet het bestuur een betonnen beleid te voeren.

;