Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Diversi Foods investeert 2,5 miljoen in Erpe-MereErpe-Mere - Grootdistribiteur in diepgevroren broodwaren Diversi Foods betrekt een gloednieuw gebouw op het industrieterrein in Erpe-Mere. Het bedrijf is de laatste jaren zo fel gegroeid dat een uitbreiding noodzakelijk was. Omwille van de gunstige ligging werd opnieuw gekozen voor het industrieterrein van Erpe-Mere.

Diversi Foods is een vrij jong bedrijf dat in 1991 opgericht werd door Robert Huygh. In 1999 werd het overgenomen door een Deense holding, maar na het overlijden van eigenaar Jozef Vandekerckhove, kocht oprichter Robert Huygh, samen met Patrick Dermaut, de erfgenamen uit en kwam hij opnieuw aan het roer. De voorbije jaren wist Diversi Foods zich een plaatsje te veroveren naast La Lorraine, Vandemoortele, Délifrance en Dossche Mills met een marktaandeel van ongeveer 15%. "Wij leveren ongeveer 30% aan de groothandel, 30% aan bakkerijen en 40% aan warenhuisketens. Geografisch ligt ons zwaartepunt in de Benelux, maar we leveren eveneens in de Scandinavische - en Oostbloklanden via ketens als Delhaize en Makro", vertelt bestuurder Georges Malfliet, zelf verantwoordelijk voor de export.

Croissy

Om de voeling met de klant niet te verliezen werd in 2006 de broodjeszaakketen Croissy overgenomen. "Er zijn momenteel ook experimenten met Croissy Express-shops in Bellewaerde en Walibi." Ook in het kantoorgebouw in de J. Cardijnstraat in Erpe-Mere is een Croissy gevestigd. "Door deze werkwijze, de ambachtelijke productie bij onze leveranciers in Frankrijk, Oost-Duitsland en Polen, alsook ons ruim en innovatief assortiment, kennen we een constante groei." Begin oktober werd de 45ste Crossy geopend in Evergem en de omzet van het bedrijf kent een permanent stijgende lijn. "De voorbije 10 jaar is onze omzet vertienvoudigd. In 2008 zullen we we een omzet draaien van 45 miljoen euro. Een stijging van 35% ten opzichte van 2007."

Recessie

Bij Diversi Foods kijkt men de toekomst, ondanks de dreigende recessie, gunstig tegemoet. "In tijden van groeivertraging grijpen mensen terug naar vertrouwde producten. Broodwaren horen daar zeker bij. We gaan er dus van uit dat ook indien de economie niet aantrekt, wij groei zullen blijven maken." klinkt het ambitieus. Voor 2009 plant men de lancering van 42 nieuwe producten en een doorgedreven benadering van de Nederlandse markt.

Met het nieuwe gebouw, goed voor een investering van 2,5 miljoen euro, kiest Deversi Foods resoluut voor Erpe-Mere. "Onze vorige kantoren, een honderdtal meter verderop, waren te klein geworden voor onze 38 werknemers. Omdat de ligging van het industrieterrein hier ideaal is, bouwden we opnieuw in Erpe-Mere. Het nieuwe gebouw werd bovendien zo ontworpen dat het makkelijk verder kan uitgebreid worden naar boven. Er is ook nog een grote achterliggende parking waardoor we nog jaren goed zitten."

;