Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere wil naar één voetbalploegErpe-Mere - Schepen van sport Antoine Slagmulder heeft de vijf voetbalclubs van Erpe-Mere opdracht gegeven een samenwerking te bekijken. "Bijna alle ploegen kampen met een tekort aan bestuursleden. Eén centrale ploeg zou de ideale oplossing zijn", motiveert de schepen het huiswerk dat hij tijdens de recentste sportraad aan de voetbalclubs meegaf.

Momenteel telt Erpe-Mere zes voetbalploegen. KRC Bambrugge en FC Mere spelen beide in tweede provinciale, Olympic Burst en SK Aaigem spelen in derde, en KVC ErpErondegem speelt samen met de B-ploeg van Aaigem in 4de provinciale. Een fusie zou voor de clubs wel eens het einde kunnen betekenen van de voortdurende zoektocht naar bestuursleden. Ook voor de gemeente is een fusie aangewezen, want Erpe-Mere is eigenaar van de gronden van Bambrugge, Burst en Mere. Aangezien het grotendeels om bouwgronden gaat, zou de opbrengst direct aangewend kunnen worden voor de inrichting van een groot centraal voetbalcomplex op het gemeentelijk domein Steenberg naast de sporthal.

"Concrete plannen zijn er momenteel nog niet, maar Steenberg kan plaats bieden aan 4 à 5 voetbalterreinen. Er is ook de mogelijkheid om een polyvalente zaal op te trekken met een hoogte van 10 meter die onder meer dienst zou kunnen doen als voetbalkantine. Extra parkings kunnen eventueel aangelegd worden langs de kant van Bambrugge. Het is nu echter afwachten naar de reacties van de clubs, vooraleer we de verdere plannen kunnen uitwerken", vertelt Slagmulder. Indien er een akkoord gevonden wordt, hoopt hij de infrastructuur voor de fusieploeg binnen 4 à 5 jaar klaar te hebben.
Op 20 november wordt van elke club een antwoord verwacht. Dan zal verder gekeken worden naar de precieze uitwerking, want naast een tekort aan bestuursleden of jeugdploegen, zal ook het financiële plaatje moeten kloppen. Verschillende clubs lieten alvast verstaan dat van de gemeente meer inspanningen zullen verwacht worden.

ErpErondegem: "enthousiast"

Bij KVC ErpErondegem is men alvast enthousiast over het initiatief van de schepen. Voorzitter Eddy De Weghe is zonder meer bereid een fusie te bekijken. "Voor ons zou het een oplossing zijn, want we kampen met een tekort aan bestuursleden."

Aaigem: "kat uit de boom kijken"

"Bij SK Aaigem zijn we niet voor of tegen een fusie. We gaan wel eerst de kat uit de boom kijken", vertelt voorzitter Johnny De Munter. De club is wel bang dat Aaigem in een fusieploeg zal opgeslokt worden en niets meer zal te zeggen hebben.

Mere: "hoop op politieke moed"

Jan Minoodt, secretaris van FC Mere, is al jaren een hevig pleitbezorger van een fusie. "Op termijn is het de enige oplossing voor het voortbestaan van de clubs die nu in tweede provinciale spelen. Ik hoop dat iedereen dat inziet en dat de politici ook concrete engagementen nemen om de twijfelende clubs te overtuigen."

Bambrugge: "ideaal voor jeugdploegen"

In Bambrugge heeft het bestuur nog geen officieel standpunt ingenomen. "Onze club heeft absoluut niet te lijden onder een tekort aan bestuursleden en onze eerste ploeg doet het heel goed. Voor de jeugd zou een samenwerking wel voordelen bieden, waardoor bijvoorbeeld met de oudste jeudploegen in hogere reeksen kan gespeeld worden", vertelt jeugdcoördinator Albert Van Herreweghe.

Burst: "werk van jaren"

Alex De Lange, voorzitter van Olympic Burst, is het idee genegen, maar denkt niet dat het de eerste jaren realiseerbaar is. "Voor zo ver ik weet, is er nog steeds een club tegen de fusie en bevinden we ons nog in een embryonaal stadium. Heel wat praktische zaken moeten nog uitgewerkt worden alvorens een fusie besproken kan worden. Het kan bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat de schulden van sommige clubs weggewerkt worden met het gunstige saldo van andere."

;