Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere/Lede - De lokale politie van de zone Erpe-Mere/Lede heeft een oplichtersbende gevat die nepjuwelen probeerde te ruilen voor geld of benzine. Dat meldt De Morgen. Twee Roemenen werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. De Gentse federale politie waarschuwde vorige maand al voor de nieuwe oplichterstruc.

Eerdere pogingen
Een man uit Erpe-Mere deed maandagavond aangifte van de oplichting. De werkwijze werd eerder al in het Antwerpse en in het Oost-Vlaamse Beervelde toegepast. De daders vallen zogezegd zonder benzine en hebben geen geld bij zich. Aan een voorbijganger vragen ze geld of vragen ze voor hen te tanken, en vervolgens geven ze gouden juwelen in ruil of als onderpand. Achteraf blijkt het om goedkope nepjuwelen te gaan.

Medelijden opwekken
In Erpe-Mere boden ze de juwelen aan met de belofte dat ze het geld zeker zouden terugbetalen. Er werd ook medelijden opgewekt door kleine kinderen in de wagen, zegt het parket.

De politie van Erpe-Mere kon de daders oppakken. Het gaat om twee mannen van 35 en 27 jaar oud en een 30-jarige vrouw. De mannen werden aangehouden op verdenking van bendevorming, oplichting en poging tot oplichting.

De politie raadt aan om op de openbare weg geen juwelen aan te kopen van onbekenden.

;