Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Er is geen goed nieuws voor de ontbijtvergadering met de onthaalmoeders op zaterdag 4 oktober in Erpe-Mere. Het voorstel van sp.a-raadslid Anja Vanrobaeys om onthaalouders en kinderdagverblijven een speelgoed- en verwarmingspremie van 200 euro per jaar te geven werd op verzoek van schepen van sociale zaken Marc De Lat verdaagd.

De Lat argumenteerde dat de timing ongelukkig was en dat de meerderheid het punt niet wenste af te keuren, maar ook niet kon goedkeuren. "Inhoudelijk heb ik geen probleem met het voorstel. We moeten als gemeente inderdaad onze verantwoordelijkheid nemen, maar ik wil eerst luisteren naar de noden en behoeften die bij de mensen leven. Dat is ook de bedoeling van de ontbijtvergadering", stelde hij.
Vanrobaeys was teleurgesteld. "Het zou leuk geweest zijn als bestuur de ontbijtvergadering te openen met goed nieuws waarbij we een concreet voorstel hadden. In overleg met de aanwezigen kon vandaar uit vertrokken worden om iets definitief uit te werken."
Gerda Van Steenberge (Vlaams Belang) felicteerde sp.a met het voorstel. "Ik vind het jammer dat wij er niet op gekomen zijn, want die mensen verdienen echt wat ondersteuning voor hun werk", stelde ze.

Vlaams Belang waarschuwde ook het gemeentebestuur te herinneren aan haar belofte, "want destijds beloofde men ook een gemeentelijke tussenkomst te doen voor het openbaar vervoer. Het werd helaas vergeten in de begroting waardoor er niets van in huis kwam."

;