Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere/Lede - De lokale politie van Erpe-Mere en Lede heeft haar prioriteiten voor de komende vier jaar vastgelegd in een zonaal veiligheidsplan. "We hebben de prioriteiten bepaald op basis van diverse bevragingen", vertelt zonechef Patrick De Schutter.
Op basis van de resultaten van enquêtes bij onder andere de laatstejaars studenten secundair onderwijs, politiemensen en een algemene steekproef distilleerde de politiezone zes prioriteiten. Zo zal de komende jaren extra aandacht besteed worden aan diefstallen, drugs, vandalisme, verkeersveiligheid, asociaal rijgedrag en het optimaliseren van de eigen politiewerking.

"Doordat de laatstejaars studenten aan de aanpak van vandalisme de hoogste prioriteit toekenden, hebben we hiervan een nieuwe prioriteit gemaakt. Eerst willen we de problematiek in kaart brengen. Later volgen gerichte acties in de stationsomgevingen en sportcomplexen." Het plan werd inmiddels al geroemd omwille van zijn efficiëntie en grondigheid. "Vanuit Brussel kregen we alvast onderscheiding. We blijken ook de enige politiezone die zelf-evaluatie opnam in haar veiligheidsplan." Om die evaluatie op een degelijke manier te doen, werd gekeken naar hoe andere korpsen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hun gemeenschapsgerichte politiezorg evalueren. "Aangevuld met eigen invalshoeken willen we een eigen score van minstens 80% bereiken", klinkt het ambitieus.

;