Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Ondanks de belofte van schepen van sociale zaken Marc De Lat tijdens de gemeenteraad van juni, wordt de naschoolse kinderopvang Pimboli toch duurder. Sp.a reageert ontstemd. "De schepen beloofde nochtans in juni dat de aangekondigde tariefverhoging niet zou doorgevoerd worden omwille van de bijzondere situatie in Erpe-Mere", vertelt Sp.a-raadslid Anja Vanrobaeys, die tevens deel uitmaakt van het lokaal overleg kinderopvang.

Pimboli kampt met een structurele onderbezetting tijdens het schooljaar waardoor de subsidies reeds teruggeschroefd werden. Tijdens de schoolvakanties is de opvang echter overbevolkt. Eerder gaf De Lat al toe dat de toekomst van Pimboli in gevaar komt. Vanrobaeys vreest dan ook dat de tariefverhoging de negatieve spiraal nog zal versterken.

Geconfronteerd met de prijsstijging valt schepen De Lat volledig uit de lucht. "Wij hebben de vzw Komma die Pimboli uitbaat, gevraagd de prijzen niet te verhogen. Misschien kadert de verhoging in een algemene indexering of zo." De Lat is wel hard voor de oppositie. "Ik ben er van overtuigd dat mevrouw Vanrobaeys de problematiek met de beste bedoeling opvolgt. Haar acties hebben echter een omgekeerd effect en maken de mensen onnodig ongerust. Wanneer zij zegt dat de sluiting dreigt, interpreteren veel mensen dat als dat Pimboli gesloten wordt. Niet direct de beste uitgangspositie om tijdens het schooljaar meer kinderen aan te trekken."

;