Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Tijdens de jongste gemeenteraad in Erpe-Mere werd het begrip dagelijks bestuur aangepast zodat het college van burgemeester en schepenen makkelijker acties kan ondernemen in geval van hoogdringendheid. Vlaams Belangraadslid Gerda Van Steenberge hekelde dat het de derde aanpassing was aan het begrip 'dagelijks bestuur'.

"Ik heb de indruk dat het begrip steeds vager opgesteld wordt en vrees dat het de bedoeling is de gemeenteraad buiten spel te zetten", stelde ze.

Burgemeester Etienne Lepage sprak dit formeel tegen en stelde dat het om het wegwerken van een hiaat in het gemeentedecreet ging.
Schepen Hugo Dewaele illustreerde met een praktijkvoorbeeld. "Tijdens de vakantie waren in de Diepstraat in Mere enkele betonplaten omhoog gekomen. Met de verschillende wielerwedstrijden in aantocht was dat een potentieel gevaar. De budgetten voor wegenherstellingen zijn voorzien, maar de beslissing tot herstelling mochten we in principe niet nemen. Dat is dan ook de reden waarom we het begrip willen bijsturen." Van Steenberge was niet overtuigd en beloofde de zaak in het Vlaams Parlement te brengen.

;