Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Ook voor het komende schooljaar blijft de gemeente Erpe-Mere bij haar standpunt om geen tussenkomst te voorzien voor het openbaar vervoer bij de schoolgaande jeugd. Gerda Van Steenberge (VB) confronteerde burgemeester Etienne Lepage tijdens de laatste gemeenteraad opnieuw met zijn belofte van vorig jaar om de situatie te blijven evalueren.

"Eerder stelde u ook dat onze buurgemeenten van dit systeem gingen afstappen maar in de praktijk zie ik enkel dat de gemeente Lede, in tegenstelling tot wat u beweerde, haar inspanningen nog opgetrokken heeft. Uw argumenten snijden dus geen hout", stelde ze.

Lepage verdedigde zich dat de situatie toch niet vergelijkbaar was, omdat het aanbod van De Lijn op onze gemeente te beperkt en slecht afgesteld is. "Wij hebben De Lijn gevraagd haar uurregeling af te stemmen op het treinlijntje Burst-Aalst, maar hebben daar nog geen enkele reactie op ontvangen."
Van Steenberge vatte het gevolg kort en bondig samen: "Dat betekent dat de inwoners intussen op hun kin mogen kloppen terwijl de prijzen van abonnementen nog maar eens opgeslaan zijn. Bovendien zie ik dat de Sint-Jozefschool uit pure armoede nu zelf een busdienst begonnen is."
Kribbig antwoordde Lepage dat het niet de taak is van de gemeente om De Lijn te subsidiëren en dat de gemeente al heel wat financiële inspanningen doet voor de gezinnen.

;