Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Burst - De gemeente Erpe-Mere heeft een compromis bereikt over de aanleg van een fietspad in de Stationsstraat in Burst. Dat vertelde burgemeester Etienne Lepage tijdens de gemeenteraad. "Er komt wel degelijk een fietspad langs beide zijden van de Stationsstraat en over de hele lengte", verzekerde Lepage.

Het was Vlaams Belang raadslid Gerda Van Steenberge die uitleg vroeg over de twijfel omtrent de aanleg van het fietspad. Van Steenberge verweet het gemeentebestuur te weinig aandacht te besteden voor de zwakke weggebruiker.

Oorspronkelijke zou de Stationsstraat door de ingreep 2,50 meter smaller worden. Dat zag schepen van openbare werken Marleen Lambrecht niet zitten. "Ik heb de persoon die belast is met de toekenning van onze subsidies vriendelijk verzocht zich ter plaatse van de situatie te komen vergewissen", vertelde de schepen. Door het compromis kan de gemeente Erpe-Mere nu toch rekenen op de extra subsidies voor de aanleg van een fietsverbinding, maar wordt de breedte van de Stationsstraat maar beperkt versmald.

;