Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Burst - De gemeente Erpe-Mere twijfelt over de aanleg van een fietspad in de Stationsstraat in Burst. Door de aanleg van een verhoogd fietspad volgens de opgelegde vereisten, riskeert de Stationsstraat 2,5 meter smaller te worden. Dat ziet schepen van openbare werken Marleen Lambrecht niet zitten.

Om in aanmerking te komen voor subsidies bij de aanleg van een fietspad moeten vaste afstanden gerespecteerd worden. Hierdoor zou de Stationsstraat heel wat smaller worden. De gemeente bekijkt daarom momenteel alternatieven waarbij er minder ruimte ingenomen zou worden. Zo onderzoekt men momenteel verschillende scenario's waarbij men fietspad en parkeerplaatsen wil combineren. Het is echter nog helemaal niet zeker dat het fietspad er komt.

"De Stationsstraat is een hele drukke weg, maar er gebeuren nauwelijks ongevallen. Om in aanmerking te komen voor subsidies bij de aanleg van het fietspad zouden we aan vaste afmetingen moeten voldoen. Ik vind het echter niet verantwoord om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven dan automobilisten. In de Stationsstraat passeren dagelijks 5.000 wagens.

Het aantal voetgangers en fietsers is er minimaal", aldus schepen van openbare werken Marleen Lambrecht. Momenteel wordt onderhandeld over een tussenoplossing. "Ik wil geen belastinggeld spenderen aan iets waar ik niet kan achter staan. Indien er geen compromis kan gevonden worden, dan blaas ik de plannen af", besluit de schepen.

;