Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Aaigem - Bewoners van de Ratmolenstraat in Aaigem zijn niet tevreden met de planning van de wegenwerken die er deze week van start gingen. "Dat de heraanleg nodig was spreek ik niet tegen, maar ik begrijp niet dat de werken pas zullen afgewerkt worden na het bouwverlof. Uiteindelijk gaat het maar over enkele tientallen meter", vertelt een bewoner. De bewijzerde wegomlegging doet het verkeer 6,5 kilometer omrijden.

Wie de weg kent, kan de werken omzeilen door de wijk Hoomweg-Aaigembergstraat. Zo wordt het traject herleid tot 3,5 kilometer.

Schepen van openbare werken, Marleen Lambrecht, geeft toe dat de timing van de werken niet ideaal is. "Oorspronkelijk wilden we wachten tot Griet klaar was. Helaas mag het wegdek van Griet voor eind mei niet bereden worden. Om de werken aan Aaigemdorp klaar te hebben tegen de kermis van september, dienden de werken aan de Ratmolenstraat nu te starten. Bovendien hebben we de kasseien die we daar uitbreken nodig voor de aanleg van de parkeerplaatsen achter de kerk." Over de problematiek van het bouwverlof is de schepen kort. "Eens de onderlaag aangelegd is, kan men terug door de Ratmolenstraat rijden."

;