Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Aaigem - De bewoners van de Dikkelindestraat, Langemunt, Kwakkel en Stationsstraat te Aaigem vragen zich af wie zal opdraaien voor de aansluiting van hun woningen op de nieuwe riolering. In 2009 worden de straten vernieuwd en wordt een gescheiden rioleringstelsel geinstalleerd. Momenteel lozen heel wat huizen hun afvalwater nog in beken. Vanaf 2015 dient afvalwater van regenwater gescheiden te worden en is dit niet langer een optie.

De bewoners maken zich dan ook zorgen omtrent het kostenplaatje van deze ingreep. Het zal heel wat kap- en breekwerk vragen om de bestaande afwateringen naar de nieuwe riolering te brengen. In sommige gevallen ligt de nieuwe riolering hoger waardoor een pomp geinstalleerd zal moeten worden. Ook vragen ze zich af wat de impact is op hun afvalwater in geval van stroompanne.

Op een buurtvergadering in café 't Hoefijzer vorige week, kwamen al deze verzuchtingen op de tafel. schepen van Leefmilieu Marc De Lat (Open VLD) toonde begrip voor de ongerustheid die er leeft. "Het is echter nog te vroeg om nu al definitieve antwoorden te geven." Zelf is hij geen voorstander om de bewoners voor de kosten te laten opdraaien. "Toch kan ik niet garanderen dat alle kosten zullen vergoed worden."
Voor woningen die niet aangesloten kunnen worden op het openbaar rioleringsnet, en dus hun afvalwater zelf moeten zuiveren, onderhandelt het gemeentebestuur met Aquario voor een gezamelijke aankoop van zuiveringsinstallaties.

;