Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Erpe-Mere - Twee nepagenten hebben op de E40 in Erpe-Mere een tabakstransport overvallen. De overval gebeurde vrijdagmiddag al maar raakte pas vandaag bekend.

De bestelwagen van de firma Van Doorne uit Ledegem reed vrijdag op de E40 toen de wagen ingehaald werd door een personenwagen. Aan de achterruit van de auto klapte een informatiebord omhoog waarop te lezen stond ‘Stoppen. Politiecontrole’. De bestuurder en begeleider van de bestelwagen zetten de wagen aan de kant en zagen twee mannen in uniform uitstappen. Het bleek evenwel om nepagenten te gaan die meteen een revolver trokken en in de bestelwagen stapten. De twee wagens reden nadien de bedrijvenzone in Erpe-Mere binnen waar de daders een bestelwagen hadden klaar staan. Drie paletten met rookwaren werden overgeladen in de bestelwagen waarop de daders er van door gingen met hun buit. De twee werknemers van de tabaksfirma werden eerst evenwel opgesloten in de laadruimte van hun wagen.
Voorbijgangers hoorden de twee later roepen waarop ze konden bevrijd worden. De politie en het parket van Dendermonde onderzoeken de overval.

;